Съпричастен със съдбата на бягащите от войната украинци е актьорът Йосиф Сърчаджиев.На

...
Съпричастен със съдбата на бягащите от войната украинци е актьорът Йосиф Сърчаджиев.На
Коментари Харесай

Йоско Сърчаджиев готов да приюти украински бежанци

Съпричастен със ориста на бягащите от войната украинци е артистът Йосиф Сърчаджиев.

" На драго сърце бих приел бежанци от Украйна, разплаквам се, като виждам по какъв начин хората бягат от войната. И от ден на ден мисля, че този свят не е моят. Политиката е сериозна специалност, приказвам за високата държавна политика, за която написа дядо ми Йосиф Фаденхехт. Аз се интересувам от всичко, което се случва у нас и по света, публично момче съм. И не мога да заставам безучастно, тъй като знам, че от немарливостта на безмозъчните идват драмите на всички. Освен на бандитите. Не ми е прелестно да се бърка дейната ми гражданска позиция с правене на политика. Аз единствено интензивно поддържам положителната политика, тъй като имам вяра, че тя, както и положителният спектакъл вършат живота на човек по-добър. А войната, войната е най-ужасното нещо на света ", показа артистът пред столичен всекидневник. 

От известно време той е приет в болница, защото здравето му продължава да е несигурно.

Майка му Анна Сърчаджиева е приютявала евреи преди време. През 1943 година в Скопие е рискувала сигурността на личното си семейство, с цел да помогне на семейство евреи и да ги избави от лагерите на гибелта. 

" През 80-те тя даже получи звание „ Праведник на народите по света “ и аз съм горделив с нейното дело. Майка ми е помогнала на семейство Карио u дребните им деца да се спасят и да избягат в Съединени американски щати ", сподели Йоско. 

" Господ единствено да ни пази и светът да се вразуми ", надява се артистът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР